JADŁOSPIS OD 18.02.2019r.- 22.02.2019r.
(Niezapominajka Mała, Duża i Wielka)
DATA |
ŚNIADANIE |
II ŚNIADANIE |
OBIAD |
18.02.19 Poniedziałek |
Chleb razowy z masłem (82% tł. mlecznego) pasta z jaj z rzodkiewką, pomarańcz, kakao (mleko) |
Bułka mała z masłem (82% tł. mlecznego), sałatka grecka(sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, oliwki), herbata miętowa |
Krupnik z kaszy jaglanej z ziemniakami(seler). Spaghetti(makaron, ser mozzarella) biała rzodkiew do chrupania, sok jabłkowo-wiśnia |
19.02.19 Wtorek |
Chleb wiejska nuta z masłem (82% tł. mlecznego) filetem z indyka gotowanym, pomidorem, żurawina kawa inka(jęczmień, żyto, mleko) |
Bułka kukurydziana z masłem (82% tł. mlecznego), koktajl wieloowocowy (maślanka) |
Zupa gulaszowa z ziemniakami(seler). Ryż z jabłkami, rodzynkami, polewą jogurtową, napój miodowo-cytrynowy |
20.02.19 Środa |
Kasza manna na mleku. Bułka mała z masłem (82% tł. mlecznego) serem białym konfiturą wiśniową, herbata z cytryną |
Praliny, winogron, herbata z aronii |
Zupa cygańska z ziemniakami(seler, śmietana 12%). Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z buraków, cebuli z oliwą, sok świeżo wyciskany- Marchewkowe pole |
21.02.19 Czwartek |
Chleb kiełek z masłem (82% tł. mlecznego) szczypiorkiem, parówki z szynki na gorąco, mandarynki, herbata malinowa |
Bułka maślana, wiśnie suszone, ½ banana, kakao (mleko) |
Zupa z kaszy manny(seler). Kotlety rybne (miruna, jajka, bułka tarta), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy z jogurtem, kompot wieloowocowy |
22.02.19 Piątek |
Pieczywo mieszane z masłem (82% tł. mlecznego) jajko, schab pieczony(wyrób własny), ser żółty, ogórek kiszony, roszponka, kiełki rzodkiewki, kawa inka(jęczmień, żyto, mleko) |
Jogurt z musem gruszkowym, prażone pestki dyni, herbata miętowa |
Kapuśniak z kapusty włoskiej z ziemniakami (seler). Kotlety z filet z kurczaka(jajka, bułka tarta) ryż, marchewka z groszkiem, sok świeżo wyciskany- Niezłe ziółko |
*W kuchni wykorzystywane są produkty, które mogą być zanieczyszczone lub zawierać śladowe ilości pozostałych alergenów pokarmowych wymienionych w Załączniku nr II Rozporządzenia 1169/20111( pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach).
DIETY
ZAMIENNIK MLEKA KROWIEGO-MLEKO MIGDAŁOWE
ZUPY BEZ ŚMIETANY
SER, JAJKA -SZYNKA
DIETY BEZGLUTENOWE otrzymują produkty bez glutenu
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
Pobierz plik - Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej - Załącznik 2